railway, tracks, trail

Why I became a Coach

De afgelopen 15 jaar ben ik continu bezig geweest met het optimaliseren en verbeteren van e-commerce teams, bij telecom en energie bedrijven. Ik verwonderde mij over het feit dat er vaak snel gekeken wordt naar processen, tooling etc. De mens kwam vaak op het tweede plan als er überhaupt al een plan was. Na al veel teams gezien te hebben, was steeds mijn conclusie:

Niet de missie, niet de kpi’s, niet strategie, niet de werkvorm of processen, maar de mensen maken het verschil.

Vanaf het moment dat dit zo duidelijk werd, ben ik me gaan inzetten voor betere teams. Dit betekent: de medewerker op de eerste plaats  en zorgen dat de teamleden werken in het leukste team dat ze ooit gehad hebben.
Het resultaat: effectieve, doelgerichte teams en echte  ontplooiing van mensen
De basis voor deze teams ligt in vertrouwen! Dit begint bij de manager van het team die voor 100% zijn eigen team vertrouwt. Vanuit deze basis vorm je een visie voor je team en voor ieder teamlid afzonderlijk.
Door medewerkers het allerbelangrijkst te maken in je team, word je een beter en leuker team! Wij helpen je daarbij.

In de wielersport is de leadout het belangrijkste teamlid voor de sprinter. Ee sprinter wordt door zn leadout uit de wind gehouden en perfect gepositioneerd. Op het moment supreme, vlak voor de finish, gaat de leadout aan de kant en heeft de sprinter vrijbaan om al z’n energie volledig te benutten en, alles alles goed gaat, de wedstrijd te winnen. De sprinter komt als eerste over de finishlijn, maar had dit niet kunnen doen zonder z’n leadout: het hele team viert de overwinning

Leadout-coaching stelt een team in staat om als team het beste in elkaar naar boven te halen en vol voor de winst te gaan. Dat kan omdat iedereen exact weet wat het doel is, waar de finish ligt; iedereen kent z’n kwaliteiten  en weet precies  hoe die in te zetten voor het team.

In het team ligt de focus op de ontplooiing van de teamleden!